Mistrovství Ruska Kazaň

17.04.2015 00:00

Dubnové Mistrovství Ruska v Kazani bylo generálkou na nadcházející Mistrovství světa v srpnu. Je notoricky známo, že účast na masters závodech v Rusku je početná (800 plavců) a pravidlem je překonávání evropských a světových rekordů, tento rok nevyjímaje. Výsledky můžete shlédnoutzde.

Pro ty, kteří se ještě rozhodují nebo už rozhodli několik postřehů: Pěkný bazén, prostorný, s označením na dně, profi, navíc 2 padesátky + skokani. Voda rychlá, podporující netrénované jedince (osobně odzkoušeno). Zázemí bazénu slabší, nad jedním bazénem není tribuna (doufejme, že bude pouze pro rozplavání), organizátoři slibují ještě venkovní 25 a hodně zázemí na jídlo (taky doufejme). Bazén je dobře dostupný ze všech koutů Kazaně, 15min. z centra. Zatím údajně přihlášeno málo plavců, očekává se něco mezi 2,500-3,000 účastníků, takže komorní závody :) Ale pozor - ze zemljanek vylézají zapomenuté a odložené hvězdy sovětského plavání, takže žádné iluze, na medaili to bude možná těžší než obvykle..

Samotná Kazaň sympatická, na provinční město prošpikovaná novými sportovními halami a hotely, až moc.. Výborná kuchyně, vliv Islámu, Ruska a Tatarů patrný. Na týden asi už nuda (pokud Vás vysloveně nezajímá těžba ropy), ale na pár dnů zajímavý výlet. Kazaň výborně organizovala Universiádu a budou se snažit i tentokrát. Všichni tataři se budou cítit jako doma!!



Více zde: https://www.mpowerswimming.cz/news/mistrovstvi-ruska-kazan1/